Българийо наша родино,
красива,безстрашна войска
с труд поведохме наште
българи към свобода .
Когато я гледам безмълвно ,
като слънце в мрака блести,
сякаш сърцето им още вирува,
готово за мрачни войни.
И когато чуят пушка,
меч или остра кама,
те надават бойни викове,
готови да си леят кръвта.
Всеки момент се озъртат,
гледат с присвити очи,
сякаш месец януари навъртат
в гъстите си вежди дори!
© Дарина Христова Todos los derechos reservados