Бързах за теб
Препусках сред звуци и сенки,
… бързах за среща с Любовта.
Страховете си пътьом разгонвах
… любовта ми ме чакаше. Бяла!
С радост в душата, за тегоби чужд,
… лакомо бързах от теб да отпия.
Бързах! Радостта да те срещам
… не разбрах, че пропускам.
Не видях... песента на очите,
… пропилях те, бленувано Щастие.
Сега тъмен и свит, в съня си се крия,
… зрънце от минало време копнея.
Днес срещам те с трепет... без думи,
… смутена и чужда... Прости ми!
Усмивка тъй бегла, едва доловима,
… погледа търсен далече отвея.
© Богдан Велков Todos los derechos reservados