Дянков реже постна пица.
Уж е всеизвестна стипца,
но за вътрешни момчета
по-големички парчета
е подготвил, няма начин.
Всеки, в майстора вторачен,
се облизва и преглъща...
В тази изгладняла къща
що да стори? Тук печурка,
морков там, за гарнитурка,
бутне Дянков, па намига:
- Хайде, в криза туй ви стига!
Само родната културка
даже и без гарнитурка
си остана, без надежди...
Но нали си има Вèжди,
ще ù дялне той да хрупка
нова пица – пица-дупка.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
Поздрав и поща!