* * *
Няма нужда да идваш във петък.
Други са хората, дето
трябва да бъдеш със тях.
В петък всичко е чуждо.
А да взема от чуждо е грях.
Нито събота, нито неделя.
Понеделник – не.
Вторник – защо?
Сряда даже не питам.
А в четвъртък мълча.
Ти – семейство и даже куче!
И за важни дела си роден!
Аз пък – време да се науча:
всяко нещо – по-важно от мен.
То и твоят живот е един.
А и дните са седем.
Не е твоя вината.
И не се тревожи.
Всъщност аз съм излишната.
И дойдох, без да питам.
Просто аз съм жената
от осмия ден...
© Донка Калчева Todos los derechos reservados