На внучката ми Ади
Целувка първа - нежна орхидея!
Безброй звезди в очите ù изгряха.
Вълшебен свят разтвори се пред нея
и птици във душата ù запяха.
Целувка първа. Сребърни звънчета
в щастливото сърце се разлюляха.
И цял рояк от весели щурчета
над влюбената с песни полетяха.
Душата се разтвори доверчиво -
докоснато от слънце цвете.
Роди се чувство - сладко и тръпчиво,
тя цялата от щастие засвети.
© Генка Богданова Todos los derechos reservados
Толкова е прекрасно, че дори и да се опитам
да го сравня с писания на много известни поети
за техните внуци, твоето е много по - хубаво !
Да ти е жива и здрава, Ади и да те радва !