Дали не искам аз от него много -
какво в замяна всъщност съм му дал?
Дали ще трябва да си взема сбогом,
с това, което вечно съм мечтал?
С него - животът - няма май да можеш,
игри да си играеш дръзко ти
и прекалиш ли, той ще ти наложи,
да се простиш със своите мечти.
А аз да се простя с една не искам
и всичко бих направил за това -
сбъдната да я видя - как притискам
във своите ръце твойта ръка!
И, Господи, нека животът само
цената си сам да определи,
веднага ще платя - дори до рамо
ръката ми да се изпепели!
Не ме е страх и всичко да ме вземе,
и да поиска моята душа -
аз без да мисля, без да губя време,
без колебание ще кажа твърдо ДА!
И знаеш ли защо ще го направя -
защото аз не мога без това,
не мога без да чувствам как повтарям,
да милвам нея - Твоята ръка!
© Станимир Власакиев Todos los derechos reservados