Омръзна ми вече да бъда добра.
Винаги чуждите болки лекувах.
За мене това беше трудна борба,
но все пак молбите ви чувах...
Няма безкрай да я карам така,
искам и аз да почувствам подкрепа,
искам на мен да протегнат ръка
в миг на влудяваща болка свирепа.
Стига съм носила този товар!
Знам, че не мога безкрай да помагам.
Сякаш съм някакъв стар антиквар –
чуждите болки в душата си слагам.
И ги подреждам прилежно във мен,
сякаш са важни и скъпи медали.
В огледалото виждам човек, променен
от болежки, които на мене сте дали.
© Теодора Лишева Todos los derechos reservados
Всеки разбира нещата по свой собствен начин, затова напълно подкрепям различието в мнението между нас. Всеки има право да усеща нещата по свой начин.