Цената на завръщането колко е?
" Свършва с гара, цигара , билет, всеки град ,
в който вече те няма"
Р. Вакова
Продадените бивши домове
ми махат на сбогуване с пердета.
В очите им аз още съм дете,
което има правото на грешки.
Не ми задават лесния въпрос
дали от грешките си се поучих.
Даряват неизменната си прошка
и с нея съм като бездомно куче...
По улици познати, но насън
все стигам до усмивките на липсата.
Тамянов вятър и камбанен звън
с измамени надежди се преплитат.
Когато във кръвта пулсира път,
а пък сърцето е останало на гарата
макар че мислите напред летят
все наобратно тегли ги душата.
Сърцето струва ли един билет?
И колко е цената на завръщането?
С отдалечаването болката расте,
а обещаното смалява ръста си.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados