5 may 2007, 20:56

* * * 

  Poesía
652 0 8
Шумът на банкноти го кара да тръпне...
Звънът на монети му гали слуха...
В банка щом влезе - не стъпва, а хвърка...
Не търси човечност, а търси цена!

С долари мери любов и тревога...
С евро попива сълзи от печал...
А думи човечни да стоплят не могат
умът му монетен, банкнотен олтар.

В църквата влиза, защото копнее
за още спечелени сухи пари.
Молитвите съска, като песен ги пее,
а алчност за злато сърцето гори...

Човече, когато отвориш вратата за сбогом,
тогава разбираш, че всичко е смрад!
Ти няма да вземеш - ни малко, ни много!
Финалът е кратък и няма назад...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??