Чакай, майко!
Ще се върнат, майко, твоите деца
в мъка лъгани, измършавели.
Чакай ги на пътните врата, свещта
дръж в ръцете си - недогорели.
Ще се върнат! Имаш ли за тях храна,
вино да наточиш - младо, руйно,
глас остана ли за песента една -
за баща и братята им буйни?
Приготви софрата, както само ти
можеш сладки баници да точиш.
Събери мах'лата - всекиго гостù
с тая блага вест, че чакаш още!
ДТ©
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados