23 mar 2012, 11:22

Чалга 

  Poesía
682 0 2

Тази чалга, която разтанцува народа,
макар да е пошла, е много на мода.
С ритми и думи, които са леки,
тя в клатеща кукла превръща човека.

Кичът е символ на успех и на слава,
мечтите промива, а нищо не дава.
Народът се дзвери в сълзливите драми,
кючекчни извивки се мъчи да хване.

История няма и няма култура.
Викът днес е "Оп-са", а беше той "Ура"!
Жената е дупе, и цици, и гледка,
и нищо не струва, обича ли плетки...

Децата ни гледат вампири как хапят,
а с порно от Нета очите си цапат.
Това е вълната - огромно цунами,
поглъща по пътя когото подхване.

В Чалгария няма закон и морал,
копринена кърпичка е всеки парцал...
"Писюрки" им викаше някога баба.
Щъркелът вече танцува със жаба...

Не ми се говори за тая помия.
Много я мразя, не искам да крия.
Тази индустрия, да фалира дано!
При боклуците има свободно место.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Право куме - в очи!Чалгаджии дал Господ - във всяка прослойка, възраст и професия...Но и тяхната мода ще отмине - колелото се върти...
  • Това за жените и телесните им части точно си го казал.
    Както и останалото.
    Поздрав, адаш!
Propuestas
: ??:??