Уважаеми другари! И другарки по-, по-, най- !
Шъ ви казвам нящу тъжно. Плачете ли? Вай, вай, вай!
Малко шъ ви понапусна, (има-нема десет дена!)
ма отново ша съ върна - бронзова ил зачервена.
В отпуск кметствоту излазя. За доклади - при Тудора.
Кметя ви го зарежете - па тутунчи у обора!
Кът съ върна - във редичка шъ снесете вси зулуми,
ма сегъ кът волни фтички са разпасвайте по друми.
И да видите, че струвам - пускам ви докрай юздите.
Яжте, пийте и пушете! Фащайте под строй горите.
Кво му требе на човеко - пийене и сгодни жЕни!
Еденйе и табийети! Мъжоря с пари зелени!
Ма повнете - шъ съ върна! До тугава - ви разпускам.
А па яз шъ съ припичъм и в море ша съ отпускам.
Оh, Black Sea! And Sole mio! Ти, романтику крайбрежна!
Ида с гръм и пушек черен! Отпуска така копнежна!
Ма по сто наум си знайте. Кът съ върна - па у строя!
Затова фъупще н’съ майте - с днешна дата сте в отбоя!
Ай, устайте си със здраве! Аз утивъм на мурету.
Май и дъждобран шъ нося. Дреме ми па на... сърцету!
Вместо банцки - шуба земам. Може и да ми е нужнъ.
Тъй говорят синоптици. Аз фъупще па не съм тъжнъ!
Там кът мъ заблъскат рими, сред вълните черноморски...
Чао, до после! А на кметя - поздрав верен, средногорски!
П.П. И дън ривети и дъ съ излагъти! Кротко! Па ако на некой ногу му дожалей за мен (дън пувярвъш!) - дъ ми влазя у профило и да мъ гледа. Ма да не мъ лигави, от ич не обичъм. Да ма лигават де, не нещо друго. Инак мое дъ мъ гледа. Там барем съм по-убава от действително.
© Дарина Дечева Todos los derechos reservados