Чао, Септември! Отиваш си днес!
Дълго си говорихме нощес!
За всичко, дето беше обещал!
За всичко, което до днес не си дал...
Днес си събираш багажа и тръгваш!
Не ти се ще назад да се обръщаш.
Защо? Донесе толкоз красота?!
Донесе нежност! Пълнота!
Е! Имаше още обещания!
Имаше и други послания...
Но, куфарите бяха малки!
Неизпълнени останаха желания жалки...
Но, нали идва брат ти, Октомври?!
Ти бъди спокоен! Той неизпълненото помни!
Първо него в куфарите слага!
А, ти за дълга почивка се стягай!
Ще се видим отново и ше се здрависаме!
И есенно щастие пак ще наричаме!
30.09.2019
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados