Един чаровен ден
Чаровно търсих
във чаша кехлибарена - ума си
А в тъмното чаровно появи се
чаровник... и започна да ги ръси
Направо тъй чаровно заплених се
в момчешката усмивка и ръцете
че неусетно всичко просветли се...
Чаровно вече бях му във нозете
На Питър Пан приятел от детинство
Все още скача в локви и нехае
а Амир Аксел на бюрото е положил
да знае всеки колко всичко знае
И тъй... чаровни дни се нижат
Чаровникът обаче постепенно
пропуква се започва да прозира
чаровно милият дори не предполага
какъв чаровен... смях е - подозирам
Чаровно и наивно дълго вярвах
че грешката е в моят телевизор
не исках да призная и повярвам -
бездушен чар допуснала съм близо
Захапвах мислите си и ги дъвках
в отчаян порив – всичко да преглътна
Задавих се Изкашлях... и повърнах
Чаровно ли е
Може но на книга
Чаровнико така безпътно празен
Желая ти да стигнеш до мечтата
която гониш яздейки Торнадо...
Опивайки се сменяйки леглата
дали душа ще съхраниш и вечно млада
Не съм аз тази дето всичко знае
И отговори нямам за мечтите
Едно съм се научила и пазя -
Да уважавам и не лъжа във очите
Една чаровна нощ...
Чаровно смях се
Над себе си над теб и над сърцето
Което тъй чаровно заблуди се
че виждаш ли – във теб се смей детето
Сега... усмивката прилича на гротеска
Размазана озъбена и хищна
Не топли и чаровно не привлича
Благодаря ти още нещо ме научи –
Чаровник без душа... да не обичам
© Стефка Todos los derechos reservados