ЧАС ПО ВИСОЦКИ
На 25 януари
Владимир Висоцки
става на 71 година
Ще се събудя от пореден сън
с любов на кредит, с дългове синовни.
Ще ме погали онзи нежен звън
на парещия пясъчен часовник...
И радости на пясъчна основа
към Седмото небе ще ме издигат.
Ще разтревожа ранобудна сова
или поредна плаха чучулига...
Една китара със студени струни
от ъгъла на стаята ме гледа
и си припомня серенади лунни,
и съживява спомените бледи...
Днес, тялото ми докато си скита,
моят дух ще бъде в звезден полет
далеч от звездопада на елита,
при вечно живата висоцка воля.
В час по Висоцки пак е с мен Володя.
А в строя на проверката вечерна
отново по присъствие ми води
и по приятели, до сетен полет ВЕРНИ!
И пак се будя от пореден сън
с любов на кредит, с дългове синовни...
И пак ме гали онзи вечен звън
на парещия пясъчен часовник.
25 януари 2009 г.
© Николай Христов Todos los derechos reservados