В малкото градче на края на света,
непознато дори на местни хора,
има една къща стара, много цветя
и една крива череша на двора.
Първите слънчеви лъчи огряват
високите клони на дървото криво,
узрелите ранни череши успяват
пак да мамят всичко живо.
Червенеят се в листа зелени,
черешите се ядат до насита,
дървото посреща лица засмени –
от плодовете до земята свито.
© Никица Христов Todos los derechos reservados