По белтъците на вълните
избива морска сол.
Рибата се пече на плажа.
Край разкритата паст
на крайбрежен мол,
в топки сметанов смях
съхне лепкава жажда –
концентрирана,
гъсто разбита
чак до пресита
от Афродити.
16.07.2019
Стихотворението е инспирирано от кулинарно предаване за приготвяне на риба, печена в морска сол.
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados