Черешово момиче,
с коси неуловими,
зад обички череши,
череша откъсни му!
Той гледа те през двора
и мятат мълнии сини
очите му, събрали
черешови градини.
Усмивката му пали
по-жарко от лъчите
и ти, поруменяла,
се смееш дяволито.
- Череша откъсни ми,
девойко, от дървото -
една черешка алена
привлече ми окото!
- Ни една череша
по него не остана -
устни черешови
предлагам ти в замяна!
© Милена Николова Todos los derechos reservados