15 oct 2008, 15:50

Черни коне 

  Poesía
2197 0 3
 

ЧЕРНИ КОНЕ

 

 

Черни коне се надбягват във мрака,

рият с копита и облаци вдигат,

гривите лъскат, сбруите тракат,

с тътен земята сякаш изригва...

 

С черни коне ще нахлуя в съня ти

да те отнема, да те погубя

и отнеса там - далече, оттатък

в свойте обятия - силни и груби...

 

Там ще отвориш очи и ще зърнеш

черни, но кротки коне как пристъпват...

Те ще те чакат, за да те върнат.

Но от желание ти  ще потръпваш...

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??