Черногледец№2
Не искам да съм черногледец,
да спра със "лошото есе"
с най-хубавото да си седя,
но виждам черни краски все!
Така нещата продължават,
пред мен цвета не се смени,
надежди ми мечтите стават,
живота не се подобри!
Навсякъде "ментета " срещам-
по- лоши хора и от мен
и лезейки ми се отсреща,
изпълват с лошо моя ден!
Приятели от"глуха трета",
ме гледат що държа в ръце,
очакват вино и кюфтета,
не са ми близки от сърце!
Те жадно винаги ме гледат,
и мислят, че съм будала,
от мене нещичко да вземат,
не да помагат при беда!
Нещата им са много ясни,
залъгват те и те крадат...
Те в тая "джунгла са израсли,
и нямат цел, да я сменят!
© Христо Славов Todos los derechos reservados