Морков, ряпа, зеле, лук –
как обичам зеленчук!
Краставичка и домат
хапвам и не чувствам глад.
Пролетес, а после лете
хапвам и от плодовете –
ягодки, кайсийки, дини...
А в овощните градини
щом настъпи златна есен,
изборът не е хич лесен.
Грозде, ябълки и крушки
са ми неразделни дружки
и ще пораста голям,
всичките като изям.
Тъй ще стана здрав и як –
пръв червенобуз юнак!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados