В две сребърни струи,
щедро прохлада излива чешма.
Пръски. Прохлада. Вода.
В две сребърни струи,
щедро благодат излива чешма.
Благодат за зажаднели сърца.
В две сребърни струи,
шедро живот излива чешма.
На хора и птици дарява глътки вода.
В две сребърни струи,
Живот. Благодат. Светлина.
Прохлада. Пръски вода.
Просто чешма.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados