Стресна се духът народен,
пое по пътя на борбата,
за да бъде той свободен,
за да я има светлината!
Българино, те пример дадоха -
нашите велики будители!
А политиците те продадоха
и са нагли и алчни грабители!
Стресни се и ти и спри да спиш,
кой от двата примера за морал
ти харесва трябва да решиш -
България да е във възход или в кал!
© Георги Todos los derechos reservados