ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
Колебаех се, преди да ти пиша.
Знаеш, трудно е,
многото думи са излишни
и правят стиха ми муден.
А аз искам той да бълбука,
да ромоли, да клокочи,
като извор от висока чука,
като водопадна вода, кога скочи.
Затова без многословия
ти желая следното нещо:
Бъди буйна река,
бъди слънце горещо!
Бъди ми опорна точка
и извисяване,
бъди мойта вина
и моето оправдаване.
Бъди моята слабост
и моята сила!
Бъди моята пропаст
и моето било!
Завършвам без многоточие.
Това е, защото си ми жена,
кръв във вените
и пулс в моето слепоочие!
© Валентин Иванов Todos los derechos reservados