Честит рожден ден, Бароне!
С най-добри пожелания
за рождения ти ден, Ивайло!
Приеми този стих като
колегиална закачка
На тази дата се роди поет,
със нежно и обичащо сърце.
Макар понякога да е превзет,
раздава щастие със две ръце.
Намери той подхода сполучлив -
без пропуск влиза в дамските сърца.
И винаги е щедър и щастлив…
с поклон раздава хиляди слънца.
Впрегни, Ивайло, вяра и талант,
с перото си злините прободи.
Със силата митична на атлант
във нас красиви чувства пробуди.
Живей щастлив и бодър сто лета,
и радвай ни със свойте стихове.
С перото си извай вместо с длета,
прекрасни непознати светове.
© Христо Запрянов Todos los derechos reservados