ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Баба Марта цяла зима
беше непрекъснато заета,
за да може пак да има
мартеници за големи и хлапета.
На майките и бабите прилича,
ту ще се усмихне, ту ще се намръщи.
Семената с нов живот облича,
носи слънце над поля, дворове, къщи.
За какво й е да е сърдита,
все пак пролет се задава,
след такава зима люта, мразовита,
да почива три сезона заслужава.
Дали със сняг или без сняг,
като цъфнат първите кокичета,
с мартенички ще закичи пак
и момчета, и момичета.
Зима, пролет, лято, есен,
годишните сезони са красиви!
Всеки е по своему чудесен
и прави хората щастливи!
Цанка МИТОВА - 0885727812
© Цанка Митова Todos los derechos reservados