Чичо Гошо пазарува
торта с ягоди и крем,
защото ще празнува
днес рождения си ден.
Чичо Гошо се прибра
с тортата си у дома
и нарамил две торби -
той едва не се преби.
Гостите ще дойдат в три.
Той помете и изтри
прах от пода и килима -
поработи той за трима.
Ето, всичко подредил,
пот от челото изтрил
и погледнал как изглежда
с много радост и надежда.
Тортата последно грабна -
"Ех, днес няма да отслабна" -
си помисли чичо Гошо,
но в бързината стъпи лошо.
Закачи се на бравата.
Тортата разби с главата.
Стаята омаза с крем -
"Ех, че гаден, гаден ден!!!"
© Y. Panda Todos los derechos reservados