Понеже не бе ми добре на сърцето
и с няколко бръчки комай на лицето,
с цигарите свърших – отказах да пуша,
защото от мойта дойде ми до гуша.
А кръвното вдигах по всякое време.
Лъжа е да кажа, че хич не ми дреме.
Затуй се отказах ичкия да пия –
водица си гълтам и с нея се мия.
Докàто се борех със тези пороци,
докàто се взирах в житейски уроци,
години натрупах и вече не мога
жена си да любя и цял съм в тревога.
Любовница нямам. Какво да я правя?
И клюки за мене и тя да разправя...
Сега – непорочен – по спомени бродя...
Не пуша, не пия, с жена си не ходя!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Благодаря и за оценките!Трябва да споделя с мъжете, че който дойде на моята и по-голяма възраст ще ми повярват. Както казва Вода: всичко е с времето си.И за да парирам съмненията дали имам или нямам любовница,
в стихотворението вмъквам още два стиха:
"Любовница нямам. Какво да я правя?!
За мене ли клюки и тя да разправя?"
Желая на всички лека и спорна седмица!!