Маса, прибори, боклук.
Мръсни чаши, смачкан лук.
Телевизор, котка, смут
и чорап един събут.
Мокри стъпки, стар халат,
свещ с сандалов аромат.
На легло във чер сатен —
Тя, а до нея Той смутен...
© Минко Андонов Todos los derechos reservados