... Замених те със есенен плод,
скрит в листата по-свежи /от вчера/.
Ореолът на този живот е фалшив,
по-добро не намерих.
Слънце купих за всеки мой ден,
за да свети с изкуствена сила,
за да видят доброто във мен
и отровата, дето съм пила.
Пред очите на грозния свят,
замених те със думички лесни,
но очите ми още блестят
в тишината ти чиста и есенна.
© Анастасия Todos los derechos reservados