Човечество
Човечеството днес плаща скъпо
за своята печал,
за всяка прошка търси сметка
в разгара на безскрупулен морал.
И феодали на жестоката управа
раздават скърби щедро във нощта
Часът на истинска разправа
гнети и мъчи нежната душа.
Запретнали ръкави, злите съдят,
търгуват скръб и тишина,
пазарите за щастие разкриват,
продават те безценните неща.
В мига на истината свята
се ражда и една любов,
но грозната разправа на съдбата
убива всеки неин, искрен зов.
© Елеонора Миладинова Todos los derechos reservados
... търгуват скръб и тишина,
пазарите за щастие разкриват,
продават те безценните неща.
Поздрав Елеонора!!!