Къде изгубена си ти, човечност свята?
Защо избяга тъй от хорските сърца..
върни се, моля те... върни се на земята..
светът горчив е, потънал в алчността.
Днес хората души сякаш не носят,
и в сърцата им стаен е само гняв..
от злоба и ненавист се погубват,
а добротата бавно гасне в тях..
И толкова ли трудно е, кажи ми
щом можеш да помогнеш на човек в беда,
без да чакаш някаква отплата,
просто тъй, да подадеш ръка..?
Щом можеш нечия усмивка ти да върнеш,
и зарад тебе две очи да заблестят,
сбъдни мечта, бъди очакваното чудо,
върни доброто в нечий тъжен свят.
Не трудно, а прекрасно е тогава,
когато радост за сърцата подариш..
О, човечност, върни се на земята..
и колко правиш я красива, виж..!
© Периян Байрамова Todos los derechos reservados