1 jun 2014, 21:06

Човек е дух, усещане и слово 

  Poesía
328 0 2

Краят на Вселената е бял.
Началото - на всеки е известно.
Връзката е опетнен морал.
Да се почисти, никак не е лесно.

 Ние сме в безкрайната среда.
Попиваме от тази мръсотия.
Как би изглеждал червей със крила?
Опити, решенията крият.

 Но неуспехът ражда нов въпрос.
 В проби ни животът отминава.
Дъгата е на щастието мост,
по който всъщност никой не минава.

 Никой не достига белота,
зает от пробни делнични дилеми,
появата отчита, на дъга,
и пак потъва в своите проблеми.

 На слепотата липсват и очи.
На тишината - пойна птича песен.
На щастието - сбъднати мечти...
 Животът липсва му да бъде лесен.

Тайната е в простите неща.
 Сложните тежат като олово.
На опитите слагайте черта.
Човек е дух, усещане и слово.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздравления, Валентин!
  • "Тайната е в простите неща.
    Сложните тежат като олово.
    На опитите слагайте черта.
    Човек е дух,усещане и слово." Поздравления!
Propuestas
: ??:??