ЧОВЕКЪТ Е СВЕТУЛКАТА НА БОГА
... сред най-неозаптимите мъже, във чийто списък нявга бях начело,
днес просто съм тотално неглиже! – във помисли, на кефове и дело,
последният, с когото някой би поел на път към смахнатото утре –
мъжът със Йерихонските тръби през windows-а на вашите компютри,
не чува никой слабия ми глас, защото всеки себе си надвиква,
не вярвам, че във всекиго от нас е обичта забравена реликва! –
аз вече знам защо бях тук – и как търкулнаха се в Нищото полека
от мен – ведно със сетния петак, и вярата в доброто и в човека,
ще ви го пиша с утринни роси, без дъх – ще го повтарям в изнемога! –
дъхът на добротата ще спаси последната светулчица на Бога.
28 юний 2024 г.
гр. Варна, 15, 10 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados