ЧОВЕКЪТ В ЪГЪЛА
Той не е крал,
не е от кал,
не е абдал…
Той не е човека,
в подредена аптека
от Медина до Мека…
Виж колко е чиста
истината проста –
синева е лъчиста
на дъгата под моста…
Тоз, който не е крал,
който не ни е лъгал,
той честно е живял
в своя малък ъгъл…
Просто и елементарно
семпло, скучно, скромно,
но в обществото коварно
сърцето му било огромно…
Такъв е новият човек -
ведър, сърцат и сърдечен,
човекът на новия век
е справедлив и човечен…
Дали те ще го затрият
и стъпчат долу в калта –
корените му да изгният
ще позволи ли света?...
Скоро човекът ще се роди,
ще израсне и ще възмъжее –
човекът с човешките съдби,
който по човешки ще живее…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados