Чудото е навсякъде
около нас.
Не ни трябва даже
компас.
Чудото за някои
е невиждано и
невъзможно.
А за други, то да
се случи изобщо
не е сложно.
Чудото е всяко
стръкче, поникващо
от земята.
Всяка птичка,
полираща в зората.
Всяка усмивка и
искра, появила се
на лицето.
Всяка детска наивна
мечта на детето.
Всяка звезда на небето
и всяка вълничка
в морето.
Всеки слънчев лъч,
огряващ полето и
всяка пеперудка,
кацнала на пердето.
Чудо е и човешката
душа, в която се
поражда щастие и тъга.
Всеки полъх на вятъра,
който развява нашите
коси.
И всяко друго нещо,
което виждат нашите очи...
Всеки мисли, че чудото
е нещо необикновено,
което ще те промени
и всичко лошо, с добро
ще замени.
Но чудо е че живеем,
че можем да се обичаме
и да се смеем.
Чудото е навсякъде около
нас.
То се случва всяка
минута, всеки час.
© Майчето Todos los derechos reservados