Чудя се...
Навярно има защо да си мисля,
че: тъп, еламентарен и зъл,
вървя През мечтите отлистени.
Създавам сам своя пъкъл.
Ако всички бяха тъй млади,
както съм аз (по душа),
на сърдечните барикади
щеше да няма вакантни места.
Ако всички бяха тъй стари,
както (по памет) съм стар,
щяхме заедно да направим,
от Света - небесен дар.
Ако всички бяха тъй силни,
колкото силен не съм,
щяха навярно да сриват
"делника прашен". Не Дом.
Да...
на книга е лесно,
да съм устат и велик.
Чудя се, дали (ако е спешно)
ще запазя своя си Лик?
2 ноември 2001,Каримун
© Симеон Дончев Todos los derechos reservados
Ако пък стане, човек е свободен по своему.