Чужд живот, проблеми чужди
носих весело на гръб,
смятах, че така съм нужна,
мислех - ще ме оценят.
Сутрин с радост се събуждах
да поема дълг и път,
слънце бях в страната Чужда,
във която цял ден спят.
Озовах се в чужда клетка,
а направих я сама,
днес събудих се кокетка
в собствената си страна.
© Ивон Todos los derechos reservados