В бараката ми сгушена на двора
намерих изоставен чушкопек.
Какво ли не изхвърля до стобора
в живота си модерният човек!
И нищо, че особено мирише,
работи ли - това не е беля.
Поети нека за това да пишат -
на някой позакъсал ще даря.
С приятелството лесно е да дишаш!
Без него - и дворецът е коптор.
С приятелите хич не ме е грижа
дали ще чистя купчините тор.
И за това с голяма гордост, нека
да бъдем Хора!
Не говеда във обор.
Какво е чушкопека за Човека?
Сплотява ни!
И прави ни отбор.
© Ангел Милев Todos los derechos reservados
Така рушат озоновия слой.
Магаретата също.
Особенно когато са от сой!
😄