Да обичаш до болка
или да мразиш вдън… –
страхът ще закрачи.
С една-две обиколки
всичко ще е само сън
и спираш да плачеш.
Времето ще разтопи
и тъгата ще отмине,
а страхът продължава;
и след толкова опити
Тя отново ще изстине,
но пак ще се продава…
© Никица Христов Todos los derechos reservados