Нямат знаме, ни химн,
нито граници, герб и държава,
само покривът син –
небосводът - подслон им дарява.
Казват – Бог е чергар –
като нас скита бос из тревите.
Нямат друг господар.
За закон свободата зачитат.
Яздят, любят, крадат,
и не знаят какво е войната.
Нямат дом – имат свят,
и духът им е волният вятър.
Ром за рома е брат,
и просторът е общ, и звездите...
Пеят в нощния хлад –
днес живеят, за утре не питат.
© Владимир Виденов Todos los derechos reservados
Женя - благодарен съм начина, по който си погледнала стихотворението!
Бъдете здрави!