ЦИНГАРЕСКА
Нощ.
И кон.
И чаша вино.
Циганска китара.
Тънка риза от коприна.
Огън да догаря.
Устни – роза.
Черни вежди.
И луна двурога.
Сляпа обич без надежда –
кой целува огън?
Суха билка тихо шушне.
Влажни черни къдри.
Знойни думи в нощ задушна.
Лудите са мъдри.
Луда орис – дни броени
жарка младост трае.
Утре няма да е с мене.
Утре ще е краят.
Нощ.
И нож.
И кон.
И вино.
Беше кратък здрачът.
Бяла жар отдавна стине.
Зиловете плачат.
© Валентин Чернев Todos los derechos reservados