9 ago 2015, 19:42

Цирк 

  Poesía » Civil
846 0 1

Евтин спектакъл
под шатра небесна.
Усмихнати зрители –
болен народ.
Потъващ е корабът
без капитана,
оставил кормилото
в чужди ръце.
Жалки аплаузи,
зрелища, хляб
на фона на общи
загинал морал!
Зрители? Всъщност
са пътници същи
на кораб потъващ
във пропастта.
А спасители спят
в цирка безгрижно,
блажено заляти
от клоунски шеги. 

© Денис Олегов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??