В часовника ми закачен,
с дъсчица и пирони,
живее славей и за мен,
светът е без сезони.
Запее ли, записвам аз,
в стиха си всяка нота,
дори сред зима, в студ и мраз,
все лято е живота.
Напролет, ако е готов,
изнасям го, на двора.
Умират, зная — без любов
и славеи, и хора.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados