Тя идва в колесница от звезди,
искри хвърчат под конските копита.
А сбруята в ръцете ù гори,
косите ù по облаци замитат...
Тя пуска 300 волта по кръвта.
Очите ù - слепец ще разпознае
и с ключ от лудост, лапнала в уста,
най-върлите светци ще поругае.
Тя пада от небето като дъжд,
разплискал си душата по стрехите.
От капка тръгнал, също като мъж -
от жест - настоманил се в слабините.
Затуй, за да държи добра цена,
е пленница на своята превратност
и в онзи миг, във който е дошла,
изсвирва на конете: "Дий! Обратно!"
© Гергана Иванова Todos los derechos reservados
Всъщност, тя го прави, защото виж колко хора те ОБИЧАМЕ!!!