26 oct 2022, 10:44

Цвете за учителя 

  Poesía » Civil
238 4 4

Посвещава се на съвременните будители

 

Учителят е майчина милувка.

Учителят е бащина заръка.

Учителят е съдия при спора,

на детството закрила и опора.

Учителят - луличка и ченгелче,

задача мъчна, четка и боички,

в ръката му ръка мъничка, плаха,

очи тревожни, чакащи подкрепа,

перчем капризен и носле с лунички.

Учителят, приятел неуморен,

изслушва с обич всичките тревоги.

Обагря сивотата в краски цветни,

с любов прогонва детските тегоби.

Над тъмни облаци рисува слънце,

подрежда нежно кичур разтревожен.

Учителят е вдъхновител вечен,

за него няма порив невъзможен.

Учителят пробужда умовете,

посява семето на добротата.

Изгражда дом на знания заветни.

Успехите са истинска отплата.

Будителю, букет ти подарявам.

На теб да подражавам обещавам!

Пазителю, на волното ни ято,

поклон дълбок пред делото ти свято!

 

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??