Септември полегна в шубраците
с куп бои и четки във скута,
напои с топла охра клонаците
разпръсна килим от изсъхнала шума
Октомври покри долините
с мъгли като бели платна
платноходи плъзнаха по скалите,
а в камината огънят забумтя.
Ноември разтърси дъбравите
обагрил земята със цвят,
стремглаво оголи върхарите
и… заваля първият сняг
После декември уви ни в надежди
и раздаде ни празнична власт,
да събудим вярата в себе си
и обикнем живота със страст.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados