Цветовете на дъгата
Притъмня небето,
дъжд заваля.
После появи се
небесна дъга.
Колко е красива,
цветовете сбрала.
Горе в небесата
чудна заблестяла.
Светлината оцветява
дървета и цветя.
Дарява на земята
небесната дъга.
Синьо е морето,
розата червена...
Глухарче жълтее
сред трева зелена.
Там на небето…
загуби се дъгата.
Но нали цъфтят
цветя на земята?!
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados
загуби се дъгата.
Но нали цъфтят
цветя на земята?"
Много ми харесаха тези стихове.
Поздрави, Лилия!