17 abr 2011, 15:28

Цветя 

  Poesía » Del paisaje
1743 1 29

Момичета със устни ароматни,

разлистили мечти във чуден цвят,

събрали шепа нежност от земята,

сред  утринния  хлад се суетят...

 

Нагиздени със капчици росица,

прегръщат жадно слънчеви лъчи,

и с порива на пъстропери птици

разцъфват дъх в  изтънчени снаги...

 

Прекрасни рози, чудни орхидеи,

изящни хризантеми, теменуги -

танцуват малките градински феи

със ветровете на забави  луди...

 

Усмихват се кокетно – красотата

е смисълът на цветните им дни,

и  някой ден откъсват си душата

в усмивката на ласкави очи...

 

 

Честит Празник, приятели!!!

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??