На Н.Д.
Предание съм чувала и зная-
цветя по пълнолуние сложи
и съмне ли ще срещнеш най-накрая
Човекът, в който ще се влюбиш ти.
Загубил си любов или пък мъка
в дълбочина разяжда ти душата -
цветя по пълнолуние ще върнат
изгубената вяра във живота.
Луната, таз магьосница прекрасна,
пред нея изповядваме тъгата,
цветя по пълнолуние зарежда
с надежда и любов безкрайна, свята.
© Красимира Нушева Todos los derechos reservados